LINKIES FACEBOOK TWITTER INSTAGRAM

Soalan Cepumas Kepada Mangsa Tag


Assalamualaikum and Annyeonghaseyo.

Baru2 nie, aku telah ditag oleh si blogger yang manis, Ellyjym untuk menjawab soalan cepumas nie. *throw hearts to her* Wah, selama 2 tahun aku jadi blogger, inilah kali pertama aku ditag untuk join jawab soalan nie. Dah kena tag tu apalagi, here we go!

Few rules need to be followed:

1. Post this rules
2. Write 11 thing about yourself
3. Answer the question the tagger set to you
4. Create 11 new question for those you want to tag
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post
6. You are not allowed to tag back


About Me:

1. Nama penuh, Ana Yusnaine binti Abd. Mulok
2. Berumur 18 tahun (pada 11 Januari)
3. Berat dan Tinggi tak tahu, sebab dah lama tak timbang dan dah lama tak ukur. (ngeh-3)
4. Lahir di Hospital Kluang, Johor.
5. Anak sulong daripada 3 orang adik-beradik. (satu2nya anak tunggal perempuan dalam keluarga)
6. Makanan kegemaran, masakan hasil air tangan bonda dan makanan yang halal lagi baik.
7. Minuman kegemaran? Ha, mamak! Teh Tarik satu!
8. Masih lagi sambung belajar (sebagai pelajar Tingkatan 6 Bawah, buat sementara)
9. Suka dengar lagu K-pop dan tengok drama Korea. (drama dan lagu Melayu takkan dilupakan)
10. Mempunyai sifat pendiam, pemalu, terlalu merendah diri, bla bla bla bla bla........
11. Married to Super Junior K.R.Y. - Kyuhyun. Ryeowook. Yesung. (perasan)

Questions from Ellyjym:

1. Roti kesukaan
2. Bila masa lapang suka buat apa?
3. Siapakah bias awak yang paling awak gilakan?
4. Jatuh cinta sejak tahun?
5. Peristiwa yang paling awak tak boleh nak lupa?
6. Benda yang paling awak suka buat?
7. Awak akan marah kalau?
8. Kalau awak dapat tahu kawan awak tikam awak dari belakang, what will you do?
9. Awak sukakan lelaki yang macam mana?
10. Siapa orang kedua yang awak sayang dalam dunia?
11. Kalau awak dapat kembali ke zaman 70-an, awak nak buat apa?


Answers:

1. Roti Gardenia! Sungguh enak dimakan begitu saja.....
2. Baca fanfiction, tengok tv, online internet, tidur, dll.
3. Maknae of Super Junior, Cho Kyuhyun!!!!! Hahaha....
4. Sejak tahun 2005, kot?
5. LOL! Banyak sangat la.....cannot counting. -,-
6. Tulis lagu dan main muzik. Music is an another part of my life.
7. Orang yang suka cari pasal kat kita, bikin panas hati orang, tak puas hati....macam2 lagi la.
8. Hmm....entahlah. Setakat nie, rasanya belum lagi ada kes kawan tikam dari belakang. Tapi apapun, saya akan sentiasa berhati-hati supaya tidak terjebak dalam perkara sebegini. =)
9. Lelaki yang suka berjenaka, lelaki yang sentiasa ada dengan saya dikala susah dan senang, lelaki yang mempunyai nilai murni yang baik (tapi susah jugak jumpa lelaki macam nie sekarang).....Paling penting, taat kepada perintah agama, hormat keluarga, dan terima saya seadanya.
10. Orang kedua yang saya sayang dalam dunia ialah chingu baik saya, Nabiela. Bini kepada Lee Sungmin.
11. Kalau dapat balik ke zaman 70-an, satu je yang terlintas dalam fikiran. Nak jumpa dengan P. Ramlee!!!

Questions to the people that have been tagged:

1. Lagu kegemaran pada masa ini?
2. Drama Korea kegemaran?
3. Tempat percutian impian?
4. Bila pertama kali anda jatuh cinta?
5. Filem P. Ramlee kegemaran anda?
6. Warna kegemaran?
7. Fesyen kegemaran?
8. Kereta idaman anda?
9. Adakah anda seorang yang melatah?
10. Kalau budak2 buli awak, apa yang perlu awak buat?
11. Sebelum nak keluar kemana-mana, apa perkara penting yang perlu anda buat?

Okay, cukup setakat nie. Jumpa lagi. Wassalam. Annyeong. =)

No comments: